قالب وبلاگ


کوی مهندسین
 
نويسندگان
آخرين مطالب

باشگاه سلامت

 

 

جهت دریافت جدید ترین مطالب مربوط به سلامت و بهداشت وطب سنتی
 

مارا در کانال تلگرام باشگاه سلامت دنبال کنید

آدرس کانال تلگرامی باشگاه سلامت  =  https://t.me/bashgahesalamat


موضوعات مرتبط: سلامتی وبهداشت
برچسب‌ها: سلامتیبهداشتطب سنتیارتقای سلامتسلامت بدنطب گیاهی
[ دو شنبه 2 بهمن 1396 ] [ 11:24 ] [ admin ]

کانال سلامت تلگرام  https://telegram.me/bashgahesalamat

نکات تغذیه ای در فصل سرما

بی شک استفاده از مواد مغذی خوب در رژیم غذایی می تواند فواید مثبتی را در سلامتی بدن داشته باشد و مقاومت بدن را در مقابل بیماری ها افزایش دهد. حال ۱۲ نکته تغذیه ای را برای شما عنوان می کنیم؛

 

▪ آب

در ماه های زمستان مغزتان کمتر پیام تشنگی صادر می کند اما حتماً از تامین آب مورد نیاز بدنتان مطمئن شوید زیرا زمستان هوا فقط سرد نیست، بلکه خشک هم هست.

 

▪ سایر مایعات

مراقب آنچه می نوشید باشید. به جز آب، مایعاتی مانند آبمیوه های طبیعی یا آب سبزیجات بسیار خوب هستند. اما سعی کنید از آبمیوه ها و کوکتل های مصنوعی و شکردار که گاهی مملو از خامه هم هستند و میزان بالایی کالری وارد بدنتان می کنند، دوری کنید.

 

▪ ماهی

ممکن است در طول ماه های زمستان که نور خوشید کمتر می شود با کمبود ویتامین D رو به رو شوید. ماهی منبع بسیار خوبی از این ویتامین و همچنین اسیدهای ▪ چرب امگا ۳

است که به شما کمک می کند هرگونه اختلالات روحیه را با بالابردن سطح سروتونین در بدنتان از بین ببرید.

 

▪ شکلات

خیلی ها نمی توانند هوس شکلات خوردن خود را ترک کنند، مخصوصاً در جشن ها و مهمانی ها. اما بهتر است در این زمینه هم انتخاب عاقلانه داشته باشید؛ انواع تیره تر شکلات با محتوی کاکائوی بالا، آنتی اکسیدان بسیار بالایی داشته و انتخاب بسیار خوبی به شمار می رود.

 

▪ آجیل

وقتی گرسنه تان شد، به آجیل حمله نکنید، فقط یک مشت از آن کافی است. تقریباً همه آجیل ها منبع بسیار خوبی از سلنیوم هستند که برای سلامت ذهن و جلوگیری از افسردگی مفید است.

 

▪ دانه ها و غلات کامل

فیبر موجود در گندم، جو، نان های دانه کامل و برنج تاثیر محافظتی برای سلامت قلب و سیستم گوارش بدن دارند. از خوردن غلات و دانه های فرآوری شده خودداری کنید زیرا قسمت اعظم مواد مغذی موجود در آنها در مراحل مختلف فرآوری از بین می روند.

 

▪ ماست طبیعی

ماست حاوی کشت باکتری های فعال است که به شما برای تقویت سیستم ایمنی بدنتان در زمستان کمک می کند. به جای ماست های مصنوعی یا طعم دار، ماست ساده کم چرب را انتخاب کنید؛ برای خوشمزه تر شدن آن می توانید انواع میوه های تازه را هم خرد کرده و داخل آن بریزید.

 

▪ مرکبات

نارنگی، پرتقال، کیوی، گریپ فروت، انگور قرمز و لیمو سالم ترین

میوه هایی هستند که می توانند در تمام طول سال بدنتان را تقویت کنند. ویتامین C موجود در همه مرکبات برای تقویت سیستم ایمنی بدن در فصل زمستان اهمیت ویژه ای دارد.

 

▪ سبزیجات

حتماً در طول روز یک وعده سبزیجات در رژیم غذایی تان استفاده کنید. سبزی ها به دلیل داشتن ویتامین بالا شما را در مقابل میکروب ها واکسینه می کنند.

 

▪ فیبر

برای از بین بردن یبوست در زمستان، رژیم غذایی تان را با انبوهی از فیبر پر کنید. کمی خلاقیت به خرج دهید و برای سالادتان از انواع مختلف میوه ها و سبزیجات استفاده کنید. اما دقت کنید که برای چاشنی سالاد از سس های چاق کننده و پر کالری دوری کنید.

 

▪ قند میوه

زایلیتول یا سایر قندهای طبیعی که در میوه ها و گیاهان یافت می شوند، می توانند انتخاب بسیار خوبی برای جایگزین کردن قندهای مصنوعی باشند.

 

▪ تنقلات

وقتی گرسنه می شوید، به جای اینکه به تنقلات پناه ببرید، یک بشقاب سالاد یا میوه یا یک مشت آجیل میل کنید.

 

 

 

راهنمایی برای مصرف مواد غذایی در فصل پاییز

هوا سردتر می شود، اما انتخاب های غذایی شما می تواند حرارت را بالا ببرد! با تهیه لیست پاییزی زیر می توانید از خوردن در این فصل لذت بیشتری ببرید.
 


▪ سیب:
ترش یا شیرین، خام یا بصورت پخته شده دلپذیر است. حتماً سیب را با پوست بخورید زیرا دارای ماده اییست که برای قلب مفید است.
ارزش غذایی سیب: مملو از آنتی اکسیدان ها - هر سیب دارای ۴ گرم فیبر مخصوص رژیم غذایی است.
 


▪ خرما: که محبوب مردم خاورمیانه است هم می توان بصورت ملایم آن را پخت یا قطعه قطعه در دسر استفاده کرد و داخلش را با گردو یا بادام و پنیر خامه ای پر کرد.
ارزش غذایی: بسیار کم چرب، منبع خوبی از فیبر - منبع خوب پتاسیم
 


▪ گریپ فوروت: مقدار ترش بودن گریپ فوروت، تقابل خاصی را در برابر دیگر میوه ها برای آن ایجاد کرده. آن را در کنار سبزی خوردن، همراه با آووکادو و میگو مصرف کنید یا از یک لیوان آب گریپ فوروت مملو از آنتی اکسیدان لذت ببرید.
ارزش غذایی: بیش از ۷۵ درصد مقدار مورد نیاز ویتامین c روزانه شما را دارد - منبع خوبی برای لیکوپن (دانه قرمزی که در این میوه و گوجه فرنگی موجود است و برای جلوگیری از سرطان مفید است) - دارای ماده پکتین است که کلسترول را پایین می آورد.
 


▪ کیوی: از این میوه برای افزودن طعمی فصلی به غذاهای خود استفاده کنید و یا همراه با توت فرنگی، طالبی یا پرتقال بخورید. مصرف آن با آناناس نوعی مزه تند ترش می آفریند.
ارزش غذایی: ویتامین c بیشتر از پرتقال دارد - منبع خوبی از پتاسیم و مس
 


▪ گلابی: حالت دانه دانه ریز داخل گلابی و آبدار بودنش، میوه خوش طعمی از آن ساخته است. مصرف آن بصورت پخته و آب پز توصیه می شود.
ارزش غذایی: منبع خوب ویتامین c و مس - هر عدد گلابی دارای ۴ گرم فیبر است.
 


▪ نارنگی: این میوه مرکب کوچک و خوش طعم بسیار برای طراوت غذاهای پاییزی مناسب است. ترکیب مناسب همراه با نارنگی می تواند بادام، خرما و عسل باشد. به آن سرکه اضافه کنید و یک چاشنی بسیار خوش طعم در انتظار شماست.
ارزش غذایی: منبع ویتامین c منبع بتا کاروتن
 


▪ انار: این میوه نسبتاً ترش درون خود منبع بزرگی از آنتی اکسیدان ها را دارد. انار دارای ویتامین c و اسید فولیک می باشد.
 


▪ کلم بروکسل: اگر این سبزی را درست آماده کنید، طعم بسیار خوبی دارد. کمی مزه اش تلخ است پس باید آن را همراه با سس دلخواه خود مصرف کنید.
ارزش غذایی: نیم فنجان از آن ویتامین k روزانه شما را تامین میکند اسید فولیک زیاد دارد - منبع آهن است.
 


▪ گل کلم: بصورت بخارپز طعم و عطر خوبی دارد اما می توانید آن را در پوره سیب زمینی یا داخل سوپ بریزید.
ارزش غذایی: موادی جهت جلوگیری از سرطان دارد - پایین اورنده کلسترول - منبع خوبی از ویتامینc
 


▪ کدو مسما: برخلاف نوع تابستانی اش مزه شیرین تری دارد و چون پوسته ضخیمی دارد می توان آن را برای ماه ها نگهداری کرد. در کنار چاشنی های فصل سرد مثل دارچین و زنجبیل طعم بهتری دارد.
ارزش غذایی: دارای امگا۳ زیادی است - منبع ویتامین a است.
 


▪ کدو تنبل: مصرف آن بیشتر از فانوس شبهای هالووین است! طعم شیرین آن برای انواع شیرین پای، کیک و پودینگ مناسب است. دارای پتاسیم زیادی است، یک وعده آن ۲۰ درصد از فیبر مورد نیازتان را برطرف می کند و منبع خوبی از ویتامین b است.
 


▪ شلغم: جزو ریشه سبزیجات است و ملایم و مطبوع می باشد و جانشین تربچه و کلم می شود. برای طعم دادن به آن از رازیانه، خرده نان و شکر قهوه ای استفاده کنید. منبع ویتامین c است، برگ شلغم منبع عالی از ویتامین a, k و اسید فولیک است.
 


▪ زردک: که می توان از آن در برنج و پوره سیب زمینی استفاده کرد و دارای پتاسیم و فیبر است.

 

 

13 راه ارزان برای درمان آنفلوآنزا

آشپزخانه شما منبعي شگفت‌انگيز از مواد درمان‌ كننده و شفابخش براي بهبود علائم سرماخوردگي و آنفلوآنزا است كه به شما كمك مي‌كنند، سريعتر بهبود پيدا كنيد.

 

اكنون كه فصل پاييز فرا رسيده با كاهش دماي هوا، وزش باد و آغاز بارندگي، احتمال ابتلا به سرماخوردگي و آنفلوآنزا افزايش پيدا مي‌كند. هرچند براي هيچ يك از اين دو بيماري ويروسي درمان مشخصي وجود ندارد اما بي‌ترديد در آشپزخانه شما مواد خوراكي بسياري يافت مي‌شوند كه مي‌توانند به بهبود علائم بيماري و درمان سريعتر آن كمك كنند.

  در یک مقاله پزشكي فهرست برخي از اين مواد خوراكي مفيد و موثر در بهبود علائم آنفلوآنزا و سرماخوردگي ارائه شده كه به قرار زير است:

 

1-شربت آبليمو كه دارويي شگفت انگيز براي درمان گلو درد، پاكسازي خون و همچنين نرم كردن بافت‌هاي مخاطي است.‌

 

2-‌سوپ مرغ كه از قرن بيستم تاكنون به عنوان يك خوردني براي درمان آنفلوآنزا و سرماخوردگي شناخته شده و واقعا تاثيرگذار است.

 

3-خردل كه موجب كاهش تب، از بين رفتن مواد سمي و كمك به بهبود غشاء مخاطي در ريه‌ها مي‌شود.

 

4-زنجبيل كه اگر به صورت چاي زنجبيل مصرف شود، مي‌تواند به عنوان يك تركيب ضد ويروسي موثر ميكروب‌ها را نابود سازد و براي درمان اختلال و آشفتگي معده نيز بسيار مفيد است.

 

5-سير كه يك گياه فوق العاده مفيد هم به لحاظ پيشگيري و هم به جهت درمان علايم آنفلوآنزا و سرماخوردگي به شمار مي‌آيد. سيرخام خاصيت ضدقارچي و ضد باكتريايي و همچنين داراي خواص ضدويروسي فوق‌العاده‌اي است. متخصصان انگليسي نيز در چندين آزمايش دريافته‌اند كه سير مي‌تواند سرعت درمان آنفلوآنزا را افزايش دهد.

 

6- نعناع كه اگر به صورت چاي نعناع مصرف شود، مي‌تواند موجب تشديد تعريق در هنگام تب شود. پس از نوشيدن چاي نعناع، بلافاصله به رختخواب رفته و خود را گرم كنيد تا در اثر تعريق زياد، تب شما كاهش پيدا كند.

 

7-روغن كرچك كه اگر به شكل موضعي مصرف شده و روي قفسه سينه ماليده شود به باز شدن مجاري هوايي و بهبود گردش خون در ريه‌ها كمك مي‌كند. براي اين منظور قفسه سينه را با روغن كرچك ماساژ دهيد. سپس با يك تكه پارچه وال و نازك، روي سينه را بپوشانيد و با يك بطري حاوي آب داغ روي سينه را گرم نگه داريد.

 

8-پرتقال و مركبات كه به دليل دارا بودن مقادير زيادي ويتامين C اگر به صورت روزانه مصرف شوند، طول دوره بيماري را كاهش مي‌دهند.

 

9- ماست كه مشكلات روده‌اي ناشي از آنفلوآنزا را تسكين مي‌دهد.

 

10- عسل كه خواص شفابخش فوق العاده‌اي دارد و براي درمان سرفه و افزايش توان سيستم ايمني بدن بسيار مفيد است. مصرف آن به همراه آب ليموي تازه و آب ولرم به صورت شربت ضد سرفه، توصيه مي‌شود.

 

11- نمك و محلول آب نمك كه مي‌تواند گلودرد را تسكين دهد و خاصيت ضدالتهابي دارد. همچنين شست و شوي مجاري بيني با محلول آب نمك به پاك شدن سينوس‌ها و جلوگيري و يا درمان احتقان بيني كمك مي‌كند. تميز كردن مجاري بيني نيز سرعت بهبود عفونت‌هاي سينوسي را افزايش مي‌دهد.

 

12-آب درماني كه روشي مفيد براي افزايش گردش خون است و حمام آب داغ نيز در پايين آوردن تب موثر است.

 

13-مريم گلي نيز به عنوان يك دهان‌شويه مناسب مي‌تواند در درمان گلودرد موثر باشد.

 


موضوعات مرتبط: سلامتی وبهداشت
[ سه شنبه 6 دی 1390 ] [ 19:27 ] [ admin ]

نکته های شگفت انگیز (هرگز چاق نخواهید شد)

 

1- تا حد امکان همیشه از سبزی و میوه تازه استفاده کنید. در صورتی که هر روز به سبزی تازه دسترسی ندارید از سیر و پیاز کمک بگیرید.

2- بهتر است حداقل یکی از میوه هایی را که در طول روز استفاده می کنید از منابع ویتامین ث باشد.

3- سبزی ها را تا حد امکان به صورت خام استفاده کنید.

4- بهتر است میوه ها را به صورت تازه استفاده کنید.

5- تا می توانید میوه هر فصل را در فصل مربوط به خودش استفاده کنید. مشاهده یک میوه در فصل دیگر، نشانه آن است که میوه از فصول قبل در انبار نگهداری شده است.

6- سعی کنید تا زمانی که کاملاً گرسنه نشده اید غذا نخورید. قبل از سیری کامل و پر شدن بیش از حد معده، دست از غذا خوردن بکشید.

7- وسط غذا آب یا سایر مایعات (نوشابه ها و...) استفاده نکنید.

8- در خوردن گوشت قرمز افراط نکنید.

9- لازم نیست حتماً هر روز گوشت بخورید. بلکه می توانید از انواع حبوبات، پنیر و تخم مرغ هم استفاده کنید.

10- برای بهره مندی بهتر از پروتئین های گیاهی، می توانید از مخلوط آنها با غلات یا مواد نشاسته ای استفاده کنید. مثل عدس پلو، لوبیا پلو، خوراک لوبیا چیتی با کمی سیب زمینی و...

11- بهتر است به جای استفاده مکرر از گوشت قرمز و مرغ و... از ماهی استفاده کنید.

12- به مصرف لبنیات هم توجه کنید و از مصرف شیر، ماست، دوغ و کشک غافل نشوید.

13- از چاقی یا لاغری افراطی بپرهیزید.

14- تنوع و تعادل را در مصرف مواد غذایی رعایت کرده و از مصرف افراطی یک گروه خاص از مواد غذایی خودداری کنید.

15- بهتر است به جای مصرف تنقلاتی که فقط حاوی روغن، شکر یا نمک و مواد نشاسته ای است از مواد سالم و مغذی مانند انواع آجیل یا میوه های خشک شده استفاده کنید.

16- در مصرف غذاهای آماده یا طبخ شده خارج از منزل افراط نکنید.

17- پیش و پس از غذا خوردن، حتماً دست های خود را تمیز بشویید و آنها را کاملاً خشک کنید.

18- از تماشا کردن تلویزیون در زمان صرف غذا تا حدامکان خودداری کنید.

19- غذا را در محیطی آرام و با اعصاب راحت میل کنید.

20- غذا را خوب بجوید و از خوردن غذا با عجله و بلعیدن لقمه های بزرگ و درست جویده نشده خودداری کنید.

21- دست و صورت خود را با حوله ای دیگران خشک نکنید.

22- به مواد موجود در غذایی که می خورید توجه داشته باشید و این که آیا غذایی که می خورید دارای مواد مغذی هست یا فقط به وسیله انواع سس و روغن و ادویه خوش خوراک شده است.

23- قبل از صرف غذا و بعد از آن با یاد و سپاس خداوند متعادل، آرامش بیشتری به خود و سایر اعضای خانواده بدهید.

24- از صحبت کردن وسط غذا خودداری کنید.

25- از پرخوری در هر وعده بپرهیزید و از صحبت کردن و راه رفتن هنگام غذا خوردن و بحث و مشاجره با دیگران خودداری کنید.

26- از خوردن غذاهای خیلی سرد یا خیلی داغ پرهیز کنید.

27- از فعالیت شدید جسمی و فکری، قبل و بعد از غذا خوردن خودداری کنید.

28- از خوابیدن روی شکم، بعد از غذا، خودداری کنید.

29- بهتر است تا یک ساعت قبل و بعد از غذا، چای یا قهوه میل نکنید.

30- بعد از تمام شدن غذا، در حالی که غذا هنوز در معده است، غذای دیگری نخورید. زیرا این کار موجب بروز بی نظمی در باز و بسته شدن دریچه های معده و ترشح شیره های گوارشی شده و غذای شما خوب هضم نمی شود.

31- بلافاصله خوابیدن پس از غذا توصیه نمی شود.

32- مصرف نوشابه های گازدار و خشک، موجب به تا خیر انداختن حرکات و ترشحات معده می شود.

33- برای دفع مدفوع اصلاً تا خیر نکنید.

34- با مصرف انواع میوه و سبزی و آلو و انجیر و... از یبوست جلوگیری کنید.

35- اسیدهای مفید موجود در ماست برای سیستم گوارشی بسیار مفید است. بنابراین هرروز ماست میل کنید.

36- در صورتی که ممانعت پزشکی ندارید، از نمک یددار استفاده کنید.

37- سیگار کشیدن را قطع یا بسیار محدود کنید.

38- بهداشت و دهان و دندان ها را رعایت کنید تا میکروب های رشد کرده در محیط دهان را همراه غذا قورت ندهید.

39- از پر کردن قاشق خودداری کنید.

40- در هر وعده به اندازه لازم غذا درست کنید.

41- از مصرف غذاهای سنگین به ویژه در وعده شام خودداری کنید.

42- از صرف صبحانه کامل و مفید غافل نشوید.

43-از آدامس جویدن دایمی خودداری کنید

 


موضوعات مرتبط: سلامتی وبهداشت
[ شنبه 14 تير 1390 ] [ 12:11 ] [ admin ]

افسردگي و راه هاي بيرون رفت از آن

افـسردگي اختلالي است كه قادراست افكار،خلق وخو،احـساسات،رفـتــار، سلامتي جسماني و روحي شماراتحـت الشـــعاع قراردهد. هرانساني درمقاطع خاصي از زنـدگي خود به افسردگي دچارميگردد.

نشانه ها و علايم افسردگي عبارتند از:

* غم و اندوه پايدار، اظطراب، احساس پوچي.
* احــساس نا اميدي و بدبيني- احساس گناه، احسـاس بي ارزشي و در ماندگي - احساس تيره بختي.
* كاهش سطح انرژي و احساس خستگي.
* دشواري در تمركز، ياد آوري و تصميم گيري-عدم توانايي در انديشيدن.
* بي خوابي و يا افزايش ميزان خواب.
* از دست دادن اشتها و كاهش وزن - يا پر خوري و افزايش وزن.
* عدم تمايل به ملاقات با ديگران - يا وحشت از تنها ماندن - حضور يافتن در فعاليتهاي اجتماعي دشوار و غير ممكن ميگردد.
* احساس بي ارزش بودن و نا عادلانه بودن زندگي- احساس شكست- احساس سربار بودن.
* از دست دادن علاقه و ميل به فعاليتهاي معمولي در زندگي و يا سرگرميهايي كه پيشتر براي فرد لذت بخش بوده اند.
* بيقراري و بيتابي - زود رنجي و تحريك پذيري- و يا كند شدن حركات و واكنشها- بي تفاوتي.
* افت اعتماد بنفس - سرزنش مدام خود - نگراني از گذشته و آينده.
* مشكلات جسماني كه معمولا به دارو جواب نميدهند مانند: خارش بدن - تاري ديد -تعريق شديد- خشكي دهان- مشكلات گوارشي (يبوست، اسهال - سوء هاضمه)-سردرد - كمردرد.
* افكار صدمه زدن به خود و يا ديگران - افكار خود كشي.
علل پديد آمدن افسردگي
علل پديد آمدن افسردگي نيز گوناگون ميباشد:
* وراثت.
* محيط هاي نا ايمن و خطرناك مانند: آلودگي هوا و آب.
* محيطهاي آشفته مانند: خشونت در خانه و روابط.
* درگذشت همسر، فرزند، والدين و دوستان.
* ضربه هاي روحي شديد در كودكي و يا بزرگسالي.
* از دست دادن حمايتهاي اجتماعي در پي طلاق، دوري از دوستان، قطع رابطه، از دست دادن شغل.
* شرايط ناسالم اجتماعي مانند: فقر، بي خانماني و خشونت در جامعه.
* بيماريهاي مزمن مانند سرطان، ديابت و ايدز.
* شكست و ناكاميها-تجارب ناخوشايند.
* تغييرات هورموني - اختلال در تعادل انتقال دهنده هاي عصبي همچون سروتونين.
* در اثر مصرف برخي داروها مانند داروهاي خواب آور، ضد بارداري و كاهنده فشار خون بالا.
* استفاده از الكل، مواد مخدر و ديگر داروها.
* تغذيه نامناسب مانند كمبود فولات و ويتامين B1 و يا مصرف زياد مواد قندي و ….
* ضعف شخصيت، اعتماد بنفش پايين، بد بيني و هم وابستگيها.
* استرس .
* الگوي تفكرات منفي.
* عدم تحرك بدني و نداشتن تفريح و سرگرمي.
* انزوا و گوشه گيري.


انواع افسردگي، روشهاي غلبه بر افسردگي :

1. افسردگي اساسي : اين نوع افسردگي اختلال در خلق ميباشد كه معمولا 2 هفته بطول مي انجامد. احساس دلتنگي و حزن مفرط و از دست دادن ميل و لذت از فعاليتهاي دلپذيرو احساس گناه و بي ارزشي از نشانه هاي آن ميباشد. اين نوع افسردگي خطرناك بوده و ميتواند به خود كشي منجر گردد.

2. افسردگي مزمن : شدت علايم آن از افسردگي اساسي كمتر بوده اما دوره آن طولاني و ممكن است و 2 الي 5 سال بطول انجامد. علايم آن معمولا ناتوان كننده نميباشد اما در عملكرد مناسب و احساس خوشايندي فرد تاثير گذار است.

3. اختلال در سازگاري : هرگاه انسان عزيزي را از دست ميدهد، شغلش را از دست داده و يا تغيير ميدهد، و يا آگاه ميگردد كه بيماري لاعلاجي دارد كاملا طبيعي است كه احساس استرس، اندوه و خشم ميكند. اما در نهايت امر افراد خود را با شرايط پديد آمده وفق ميدهند. اما برخي قادر به چنين عملي نميباشند. هنگامي كه واكنش فرد به يك موقعيت و يا حادثه سبب افسردگي در وي ميگردد به آن اختلال در سازگاري ميگويند.

4. اختلال دو قطبي : به تغييرات غير قابل پيش بيني خلق از شيدايي تا افسردگي اختلال دو قطبي ميگويند. در يك زمان فرد رفتار برونگرايي مفرط، پر حرفي، خود بزرگ بين از خود بروز ميدهد و در دوره اي ديگر افسرده ميگردد

5. افسردگي فصلي : اين نو ع افسردگي معمولا در زمستان شيوع مي يابد. علت آن كاهش تابش نور خورشيد است.اين افسردگي سبب سردرد، تحريك پذيري و كاهش سطح انرژي ميگردد.


غلبه بر افسردگي

1. براي خود اهداف قابل دسترس تعيين كنيد.

2. تنها به ميزان معقول و در حد توان خود مسئوليت بعهده بگيريد.

3. كارها، اهداف و وظايف بزرگ را به بخشهاي كوچك تقسيم كنيد.

4. مديريت زمان و الويت بندي را فراموش نكنيد.

5. مدتي از وقت خود را با ديگران و يك دوست صميمي سپري كنيد. سعي كنيد فردي را در زندگي بيابيد كه بتوانيد به وي اعتماد كرده و با وي درد دل كنيد.

6. به سرگرميهايي كه علاقه داريد بپردازيد.

7. ورزش كنيد و فعاليت بدني منظم داشته باشيد.

8. تا بر طرف شدن آثار افسردگي تصميمات مهم و حياتي خود را به تعويق اندازيد.

9. به خاطر داشته باشيد كه بهبودي خلق افسرده زمانبر و تدريجي ميباشد انتظار معجزه نداشته باشيد.

10. از افراد غير حامي و منتقد اجتناب كنيد.

11. به دوستان و خانواده خود اجازه دهيد در روند بهبودي به شما كمك كنند.

12. افكار مثبت را جايگزين افكار منفي گردانيد.

13. به خاطر داشته باشيد كه زندگي بطور ذاتي مبهم و نامشخص بوده و در بسياري ازشرايط تنها يك پاسخ واحد مشكل گشا نخواهد بود.زندگي مملو از احتمالات است.

14. شما بايد بياموزيد چگونه ميان اموري كه شما مسئول آنها ميباشيد و يا نميباشيد تفاوت قائل گرديد. معمولا افراد كنترولي كه بر شرايط دارند را كمتر و يا بيشتر از آنچه هست بر آورد ميكنند.اموري كه شما مسئوليتي در قبال آن نداريد و يا خارج از كنترول شماست به حال خود بگذاريد.

15. شما بايد قادر باشيد ميان موقعيتهايي كه ارزش شما بايد بر اساس موفقيتهاي شما تعيين گردند و ديگر موقعيتها تفاوت قائل گرديد.

16. شما بايد بياموزيد كه چه زمان بايد با احساسات خود ارتباط برقرار كرده و چه زمان از آنها فاصله بگيريد.

17. شما بايد بياموزيد كه چه هنگام بايد بر زمان حال تمركز كنيد و چه هنگام به زمان آينده.

18. خوشبختي و نيل به شادي در زندگي هدف نامعقولي نيست اما شما بايد ابتدا مفهوم خوشبختي را براي خود معنا كرده و سپس با برنامه ريزي و ايجاد سلسه مراتب و پيروي از آنها به خوشبختي مطلوب خود دست يابيد.

19. شما بايد قادر باشيد كه ميان احساسات دروني خود و واقعيتهاي عيني تفاوت قائل گرديد.

20. شما بايد قادر باشيد تا با ديگران رابطه برقرار كنيد.

21. اعتماد بنفس خود را افزايش دهيد.

22. وابستگي خود را به دنياي خارج كاهش دهيد

.23به خاطر داشته باشيد هيچ فرد ديگر ي جز خود شما مسئول شادي شما نميباشد.


اعتماد بنفس

عـزت نــفس و اعــتماد بنفس بنيادي ترين بخش شخصيت يـك فرد مي بـاشـد كه در تمام جوانب زندگي فرد خود را به نـحـوي متـظـاهــر مي سازد. اعتماد بنفس سالم و بالا يك ضرورت حـيـاتي و مـطـلق بـــراي هر فردي ميباشد. اعتماد بنفس را ميتوان چنين تعريف كرد:

* باور و اعتقادي كه فرد نسبت به خود دارا ميباشد.
* شناخت ارزش و اهميت خويش-داشتن اعتماد و رضايت از خويش.
* توانايي برخورد و كنارآمدن با چالشهاي اساسي زندگي.
* تـوانـايـــي ارزيابي درست و دقيق خويش-پذيرش خويش و ارزش نهادن به خود بدون هيچگونه قيد و شرطي.
* توانايي شناخت و پذيرش نقاط ضعف و قـوت و محدوديت هاي خويش. افرادي كه از اعتماد بنفس پاييني برخوردار ميباشند داراي خصوصيات زير هستند:
* مرتبا خودشان را مورد انتقاد و سرزنش قرار ميدهند.
* هنگام صحبت كردن در چشمان فرد مقابل خود هنگام نگاه نميكنند. با سر پايين و قدمهاي آهسته قدم بر ميدارند.
* در پذيرش تعريف و تمجيدها و تعارفاتي كه به آنان ميشود مشكل دارند (تصور ميكنند سزاوار آنها نبوده و يا ديگران در صدد تمسخر آنها ميباشند).
* معمولا احساس ميكنند قرباني رفتار ديگران هستند.
* احساس تنهايي ميكنند حتي زماني كه در يك جمع قرار دارند.
* در درون خود احساس خلاء و پوچي ميكنند.
* احساس ميكنند با ديگران تفاوت دارند.
* احساس افسردگي، گناه و شرمساري دارند.
* نسبت به تواناييهاي خود براي رسيدن به موفقيت ترديد دارند. عدم خودباوري.
* از موقعيتهاي نو و جديد مي هراسند.
* از شكست وموفقيت مي هراسند.
* مرتبا سعي در راضي نگاهداشتن ديگران دارند.
* دچار هراس اجتماعي ميباشند.
* قادر به مديريت زمان خود نميباشند.
* عادت به پشت گوش انداختن كارها دارند.
* در مقابل انتقاد، اظهار نظر و سرزنشهاي ديگران (خواه واقعي، خواه واهي) بسيار آسيب پذير ميباشند.
* از ابراز عقايد و احساسات خود خودداري ميكنند زيرا از چگونگي واكنش ديگران هراس دارند.
* خود را درگير مواد مخدر و يا روابط مخرب ميكنند.
* از تعيين يك هدف مشخص و پيروي از آن عاجز ميباشند.
* قادر به بيان خواسته ها و نيازهاي خويش نميباشند.
* معمولا عصباني و پرخاش گر ميباشند.
* ارزيابي غير واقعي از خود دارند.
* تحمل عيب و كاستي را نداشته و كمالگرا ميباشند.
* احساس خوب آنها وابسته به عوامل خارجي اعم از وقايع روزانه و يا نوع رفتار ديگران با آنها دارد.
* وابستگي هيجاني دارند: براي دستيابي به يك احساس خوشايند به دنياي خارج خود وابسته ميباشند. مانند:
وابستگي به مواد: مانند غذا، دواها، الكل مواد مخدر به منظور پر كردن خلاء دروني خود و تسكين دردهايشان. وابستگي به رفتارها: مانند خرج كردن پول، قمار بازي و تماشاي تلويزيون. به منظور پر كردن خلاء دروني و تسكين دردهايشان. وابستگي به مال: براي تعيين ميزان ارزش و شايستگي خود به پول و مال وابسته هستند. وابستگي عاطفي : براي داشتن حس ارزشمندي، شايستگي و امنيت به توجه، پذيرش و تائيد فرد ديگري (معشوق خود) وابسته ميباشند. 


اعتماد بنفس واقعي

اعتماد بنفس حقيقي يك حس دروني مي باشد بدون وابستگي به جهان خارج، رويدادها، موفقيتها، شكستها و افراد ديگر. اما عزت نفس و اعتماد بنفس واقعي بسيار نادر و ناياب ميباشد زيرا اغلب اعتماد بنفسها كاذب و نقابي براي پنهان سازي اعتماد بنفس پايين ميباشد. اعتماد بنفسهاي غير واقعي را ميتوان در موارد زير يافت:

*اعتماد بنفسهاي كاذب: اينگونه اعتماد بنفسها وابسته و زود گذر ميباشند.مانند اعتماد بنفسهايي كه به جهت ثروت،شهرت،محبوبيت،به تن داشتن لباسهاي فاخر،قدرت و زيبايي ظاهر در افراد نمود مي يابند كه همگي كاذب بوده و ارتباطي به ماهيت واقعي فرد ندارند.
* گستاخي: معمولا مردم افراد پر رو و گستاخ را با افراد با اعتماد بنفس بالا اشتباه ميگيرند.اما پررويي نيز يك نوع نقاب براي استتار بي كفايتي و اعتماد بنفس پايين ميباشد.
* متظاهرها: اينگونه افراد خود را با اعتماد بنفس، شاد، موفق و شكست ناپذير نشان ميدهند. اما از درون احساس پوچي و خلاء كرده و از شكست بسيار هراسانند.

همچنين اعتماد بنفس به مفهوم برتري داشتن، تكبر وخود بيني نميباشد زيرا اين خصوصيات رفتاري از اعتماد بنفس پايين نشات ميگيرند. اعتماد بنفس شما نبايد يك پديده مقايسه اي و رقابتي باشد زيرا در اين هنگام شما خود را در معرض احتياج و وابستگي به پذيرش ديگران قرار خواهيد داد كه با اعتماد بنفس واقعي و ناب منافات دارد. افراد با اعتماد بنفس بالا نيازي به پذيرش، موافقت، تائيد، تشويق و دلگرمي ديگران ندارند. همچنين اعتماد بنفس بالا اينگونه نيست كه شما را از هر گونه ترديد، ياس ونگراني مصون بدارد بلكه تنها تحمل و غلبه بر آنها را براي شما آسانتر ميسازد.


خصوصيات افراد

* برخوردار از مركز كنترول دروني: غم و شادي آنان وابسته به عوامل خارجي نيست.
* از لحاظ جسماني، احساسي، ذهني و معنوي از خود مراقبت ميكنند.
* ميانه روي را در افكار، احساسات و رفتارهاي خويش حفظ ميكنند.
* قادر به پذيرش و پند گيري از اشتباهات خود ميباشند. قادر به بيان جمله "من اشتباه كردم" ميباشند.
* توانايي بخشش اشتباهات خود و ديگران را دارند.
* مسئوليت اداره زندگي خود را بعهده ميگيرند.
* تفاوتهاي فردي ميان افراد را ارج مينهند.
* به نقطه نظرات ديگران گوش ميدهند.
* همواره مسئوليت ادراكات، احساسات و واكنشهاي خود را بعهده گرفته و هيچگاه آنها را فرافكني نميكنند.
* از نقاط ضعف و قوت خود آگاهي دارند.
* همواره در حال پيشرفت و ترقي بوده و از ريسكهاي مثبت در زندگي بيم ندارند.
* داراي اعتماد بنفس و خود باوري بوده و به خود ارج ميدهند.
* اعتماد بنفس آنان بدور از خودبيني و غرور ميباشد.
* از آنكه مورد انتقاد قرار گيرند نمي هراسند.
* هنگامي كه از آنان پرسشي ميگردد حالت تدافعي بخود نميگيرند.
* در برابر موانع و مشكلات به آساني تسليم نميگردند.
* نيازي به تحقير و تمسخر ديگران ندارند.
* از آنكه در كاري شكست بخورند ويا در حضور ديگران نادان بنظر برسند ابايي ندارند.
* هيچگاه خود را مورد انتقاد و سرزنش مخرب و شديد قرار نميدهد.
* توانايي خنديدن به خود و زياد جدي نگرفتن خود را دارند.
* به خويشتن و توانايي خودشان ايمان و اعتماد دارند.
* به تصميم گيري هايشان اعتماد دارند.
* باور دارند كه فردي با ارزش، با قابليت، دوست داشتني، پذيرفتني و مهم ميباشند.
* نيازي به كمالگرايي ندارند.
* هيچگاه خودشان را با ديگران مقايسه نميكنند.
* از آنكه ديگران چگونه نسبت به آنان مي انديشند واهمه و نگراني ندارند.
* نيازي به اثبات و توجيه افكار و عقايد خود به ديگران ندارند.


چگونه اعتماد بنفس خود را افزايش دهيد

* آگاه باشيد كه ارزش شما به عنوان يك انسان بستگي به داشتن وزن ايده آل، زيركترين و باهوشترين بودن، مشهوربودن، محبوب ترين بودن، سريع ترين بودن، بالاترين نمره و يا رتبه را داشتن، شوخ طبع ترين بودن، خوش لباس ترين بودن، بهترين خانه و ماشين را داشتن و بهترين دوستها را داشتن نبوده و تنها به خودتان بستگي دارد.
* توانايي ها، استعدادها و موفقيتهاي خود را جشن بگيريد.
* خود را به خاطر اشتباهاتي كه مرتكب گشته ايد عفو كنيد.
* بروي نقاط ضعف خود تمركز نكنيد. هر انساني نقاط ضعف خاص خود را دارد.
* با حقوق فردي خود آشنا شده و از آنها پيروي كنيد.
* از تحقير و سرزنش خود دوري كرده و مثبت انديشي را فرا گيريد.
* خود را بر اساس يك سري استانداردهاي منطقي و دور از دسترس مورد قضاوت قرار ندهيد.
* ياد بگيريد كه شما يك انسان منحصر بفرد بوده و تنها خود شما مسئول تصميم گيريهاي زندگيتان ميباشيد.
* بياموزيد كه با پشتكار و سماجت قادر خواهيد بود به موفقيت دست يابيد.
* بياموزيد كه شما نيازي به تلاش بي وقفه براي كامل گشتن نداريد.
* خودتان تعيين كننده مفهوم موفقيت باشيد.
 

 


موضوعات مرتبط: سلامتی وبهداشتاطلاعات عمومی
[ دو شنبه 2 خرداد 1390 ] [ 18:3 ] [ admin ]

14 کلید کاهش وزن


وقتی صحبت از كنترل مقدار غذای دریافتی می‌شود همه بلافاصله گروهی از غذاهایی را كه در رأس آنها نان و برنج قرار دارند، محدود می‌كنند در حالی كه باید اندازه‌های صحیح را با به كار بردن ترفندهایی به دست آورد كه عبارتند از:

1- اینكه در روز چه بخوریم و چقدر بخوریم مشكل بزرگی است كه تقریبا همه با آن روبه‌رو هستیم. بارها شنیده‌ایم كه نباید وعده‌ای از برنامه غذایی حذف شود آن هم به این بهانه كه قصد لاغر شدن داریم و به اندازه خوردن غذا، كلید اصلی سلامت است و بهترین چاره برای رهایی از اضافه وزن به حساب می‌آید....

2- همیشه به دنبال كوچك‌ترین اندازه‌ها بگردید.

3- فقط به نیازهای بدن پاسخ دهید یعنی هر آنچه را كه بدن خواستار آن است میل كنید

نه كمتر و نه بیشتر.


4- قبل از هر چیز غذاهای كمتری را برای هر وعده‌تان آماده كنید.

5- سعی كنید برای غذا خوردن بیرون نروید زیرا همیشه در رستوران غذا خوردن، آن هم همراه دوستان، برابر است با پرخوری

6- خوردن نصف مقدار غذای همیشگی را به مدت



 

7- 20 دقیقه طول دهید. به این ترتیب نه تنها سیر شده‌اید بلكه انرژی كمتری را نیز وارد بدنتان كرده‌اید

8- هنگام غذا خوردن سرعت خود را به شدت پایین بیاورید

9- از بشقاب و لیوان‌های كوچك?تر استفاده كنید.

10- همواره با وعده‌ای كوچك، غذاخوردنتان را آغاز كنید.

11- قبل از سفارش غذا حتما به آنچه می‌خواهید بخورید، خوب فكر كنید.

12- وعده‌های اصلی و میان وعده‌هایتان را به طور منظم و سرساعت مشخص میل كنید، به این ترتیب دیگر به شدت گرسنه نخواهید شد.

13- همواره غذایتان را با دیگران سهیم شوید و از همان ابتدا غذایتان را تقسیم كنید.
 

14- اگر بیرون از منزل غذا می‌خورید نصف آن را در رستوران میل كنید و مابقی را به خانه بیاورید.

 


موضوعات مرتبط: سلامتی وبهداشت
[ دو شنبه 13 ارديبهشت 1390 ] [ 15:9 ] [ admin ]
پنج راهكار ساده براي كاهش خطر بروز امراض قلبي
 
 

يك كارشناس طب پيشگيري امراض قلبي و كارديولوژي در يك مقاله جديد به پنج راهكار ساده براي كاهش خطر بروز بيماري‌هاي قلبي اشاره كرده است.

 
به گزارش ايسنا، دكتر «هولي اندرسون» رييس بخش آموزش و تحقيق در انستيتو قلب «رونالد او. پيرلمن» در بيمارستان «پريسيباتيريان» نيويورك و مركز پزشكي «ويل كورنل» در اين مقاله خاطر نشان كرده است: حدود 58 ميليون نفر در آمريكا به بيماري‌هاي قلبي مبتلا هستند و به همين خاطر مردم بايد درباره فاكتورهاي خطرزا و راه‌هاي پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي بيشتر آموزش ببينند.
 
دكتر اندرسون تاكيد دارد كه با چند راه‌كار ساده مي‌توان سلامت قلب را تا مدت زيادي در طول عمر تضمين كرد.
 
به گزارش سايت اينترنتي هلت دي نيوز، در اين مقاله تاكيد شده است كه همواره مهمترين فاكتورهاي عددي مربوط به وضعيت سلامت جسمي خود مثل فشارخون، كلسترول و تري گليسيريد را كنترل كنيد و از پزشك خود درخواست كنيد كه همواره اين فاكتورها براي شما اندازه‌گيري كند.
 
گام بعدي اين است كه ورزش را آغاز كنيد. فقط براي 20 تا 30 دقيقه در روز و چند روز در هفته پياده روي كنيد چون اين روش مي‌تواند خطر مرگ زودرس را بيش از 50 درصد كاهش دهد.
 
فعاليت فيزيكي فشارخون را پايين مي آورد، كلسترول را بهبود مي‌بخشد، موجب كاهش سطح استرس مي‌شود، كيفيت خواب را افزايش مي‌دهد، خلق و خوي فرد را تقويت مي‌كند و با افزايش قدرت ذهني از تحليل رفتن حافظه جلوگيري مي‌كند.
 
راهكار سوم خنديدن است، فقط 15 دقيقه خنديدن در روز معادل حدود 30 دقيقه ورزش آيروبيك براي سلامت قلب و عروق مفيد است.
 
تحقيقات نشان مي‌دهد كه خنده،‌ درد و اضطراب را كاهش مي‌دهد، سلامت عملكرد عروق خوني را تقويت مي‌كند و با افزايش ميزان ترشح هورمون‌هاي مغزي موجب بهبود خلق و روحيه مثبت مي‌شود.
 
نكته مهم چهارم توجه بيشتر به اندازه دور كمر به جاي تمركز بر روي وزن است. اندازه دور كمر يك مقياس مناسبتر براي بررسي سلامت كلي بدن است چرا كه ميزان چربي دور شكم به طور مستقيم با افزايش فشار خون و افزايش مقدار كلسترول ارتباط دارد و مي‌تواند خطر ابتلا به ديابت را تشديد كند.
 
نكته پنجم كه البته بسيار ساده اما حائز اهميت است، خوابيدن به اندازه كافي است. فقدان و كمبود خواب موجب افزايش فشار خون، تشديد استرس، افزايش اشتها و كاهش متابوليسم و همچنين كاهش توان ذهني مي‌شود.

 


موضوعات مرتبط: سلامتی وبهداشت
[ شنبه 20 فروردين 1390 ] [ 13:1 ] [ admin ]

دندانپزشكان اغلب به بیماران خود توصیه می‌كنند كه از خوردن مواد غذایی شیرین تا حد امكان پرهیز كنند تا میزان پوسیدگی دندان‌های آن‌ها كاهش پیدا كند اما گروهی از متخصصان آمریكایی معتقدند مواد غذایی وجود دارند كه ...

اما گروهی از متخصصان آمریكایی معتقدند مواد غذایی وجود دارند كه برای سلامت دندان‌ها مفید هستند.

دكتر لوئیس آمندولا ـ رییس بخش دندانپزشكی و ستون دنتال ـ در بیانیه‌ای خاطرنشان كرد: باكتری‌های كه موجب پوسیدگی دندانها می‌شوند از نوع باكتری‌های استرپتوكك هستند كه از قند ساكارز تغذیه می‌كنند، ساكارز قند معمولی است كه ما اغلب می‌خوریم. این باكتری‌ها در حین تكثیر شدن از خود اسیدهای تولید و آزاد می‌كنند كه این اسیدها موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، كارشناسان مركز خدمات دندانپزشكی وستون دنتال در كالیفرنیا در این مقاله چندین ماده غذایی را معرفی ‌كرده‌اند كه از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌كنند و در نتیجه لبخندی زیبا و سلامت را به شما هدیه می‌دهند. یكی از این مواد آدامس‌های بدون قند هستند، اگر چه بیشتر آدامس‌های حاوی مواد قندی چسبنده هستند، اما انواع بدون قند آن‌ها حاوی یك شیرین كننده طبیعی به نام «زایلیتول » هستند كه می‌توانند سلامت دندان ها را بهبود بخشند.

همچنین نوشیدن چای سبز یا سیاه كه مواد طبیعی فلوراید را وارد دهان می‌كنند،‌ برای این منظور مفید هستند. برای مثال محققان دانشگاه ایلینویز در شیكاگو دریافته‌اند تركیبات شیمیایی موجود در چای سیاه مانع از رشد نوعی آنزیم در دهان می‌شوند كه نقش این آنزیم كمك به چسبیدن پلاك‌ها به مینای دندان است. نوشیدن آب لوله كشی حاوی فلوراید نیز برای این منظور كاربرد دارد.
همچنین خوردن پنیر به عنوان دسر بعد از غذا از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری كرده و به ترمیم سطح دندان‌ها نیز كمك می‌كند، چون پنیر میزان تخریب مواد معدنی در مینای دندان را كاهش می‌دهد و اسیدهای تشكیل دهنده پلاك‌ها را خنثی می‌كند و در عین حال بزاق دهان را افزایش می‌دهد كه برای پاكسازی قند داخل فضای دهان مفید است.
به علاوه میوه‌ها و سبزیجات تازه مثل هویج، سیب و خیار نیز به تمیز شدن دندان‌ها و تقویت تولید بزاق و حفاظت از لثه‌ها و تمیز كردن آن‌ها كمك می‌كنند.

 


موضوعات مرتبط: سلامتی وبهداشت
[ شنبه 20 فروردين 1390 ] [ 13:0 ] [ admin ]
آیا سیب بر سفیدی دندان ها تاثیری دارد؟  
   

 خوردن سیب دارای فواید بسیاری می باشد اما آیا بر سفیدی دندان ها نیز تاثیری دارد؟

تاثیر سیب بر روی سفیدی دندانها
خوردن سیب علاوه بر خواصی زیادی که برای بدن به همراه دارد میتواند به زیبایی دندانهای هم کمک شایانی کند.
 میوه ها و سبزیجات میتوانند همانند یک  مسواک کوچک عمل کنند .
محققان دریافتند که هنگامی که شما این نوع مواد غذایی را میجوید عمل پاکسازی بر روی مینای دندان انجام میشود

 

جنیفر مالیک میگوید بطور خاص سیب حاوی اسید هایی است که میتواند لکه ها را در خود حل کند.در کل ۵۶ نوع ماده غذایی وجود دارد که میتوادن لکه های موجود بر روی دندادن را  در خود حل کند.

گفتنی است سیب دارای مقادیر فراوانی ویتامین و مواد معدنی است که باعث تقویت خون می‌شود. همچنین میتواند از اختلالات کبدی و هاضمه پیشگیری کند کلسترول را کاهش میدهد و بسیاری از بیماری های پوستی را برطرف میکند .

 


موضوعات مرتبط: سلامتی وبهداشت
[ شنبه 20 فروردين 1390 ] [ 12:57 ] [ admin ]

بيني شما قسمتهاي راست و چپ دارد که هر دو قسمت براي تنفس تان بکار ميروند، اما در حقيقت دو سوراخ بيني شما متفاوتند و شما ميتوانيد اين تفاوت را حس کنيد. حفره سمت راست بيني، نشانگر خورشيد و حفره سمت چپ نشانگر ماه است.

وقتي سردرد داريد، سعي کنيد که حفره سمت راست بيني تان را ببنيديد و براي تنفس کردن تنها از حفره سمت چپ استفاده کنيد. خواهيد ديد که بعد از پنج دقيقه سردرد شما خوب خواهد شد

اگر احساس خستگي ميکنيد، برعکس اقدام فوق را عمل کنيد. حفره سمت چپ بيني تان را ببنديد و تنها از حفره سمت راست بيني تان تنفس کنيد. بعد از مدتي احساس ميکنيد که خستگي شما برطرف شده است.

حفره سمت راست بيني شما به گرمي مربوط است و لذا براحتي گرم ميشود اين درحالي است که حفره سمت چپ بيني تان به سردي مربوط ميباشد.

تفريباً همه خانم ها از حفره سمت چپ بيني شان تنفس ميکنند، بنابراين با سرعت بيشتري خنک ميشوند. اما بيشتر پسر بچه ها با بيني سمت راستشان نفس ميکشند

آيا توجه کرده ايد که وقتي از خواب برميخيزيد، کدام حفره بيني تان سريعتر تنفس ميکند؟ اگر از حفره چپ تندتر تنفس ميکنيد، شما احساس خستگي داريد. بنابراين حفره سمت چپ بيني تان را ببنديد و براي تنفس از حفره سمت راست خود استفاده کنيد، خواهيد ديد که بسرعت احساس شادابي ميکنيد.

دوست من مستمراً سردرد بدي داشت و مکرراً به دکتر مراجعه ميکرد و اين سردرد باعث شده بود که حتي نتواند براحتي مطالعه کند و شبها نيز چنين سردردي را حس ميکرد

او مکرراً قرص هاي مسکن ميخورد اما موثر نبود. تا اينکه تصميم گرفت از راه تنفس، سردرد خود را بهبود ببخشد. حفره سمت راست بيني اش را بست و سعي کرد از حفره سمت چپش تنفس کند. او مشاهده کرد که در کمتر از يک هفته سردردش بهبود يافت لذا اين تمرين را براي مدت يکماه بعد هم ادامه داد. چنين تمريني براي تنفس کردن و بدون استفاده از قرص هاي شيميايي تجربه شده وم فيد بوده است.

 


موضوعات مرتبط: سلامتی وبهداشت
[ شنبه 20 فروردين 1390 ] [ 12:57 ] [ admin ]

راه های کنترل حساسیت و آلرژی های بهاری

راه های کنترل حساسیت و آلرژی های بهاری

آلرژی‌ها و حساسیت‌ها همراه با آمدن فصل بهار در بین مردم شایع شده و افزایش پیدا می‌کنند.
به گزارش ایسنا، آلرژی بهاری معمولا با آب ریزش بینی و سوزش چشم همراه است و در برخی موارد همانند سرماخوردگی حالت کرختی ایجاد می‌کند و فرد به عطسه‌های مکرر مبتلا می‌شود.آلرژی به واکنش‌های شدید و غیرعادی سیستم ایمنی بدن نسبت به ورود عوامل خارجی گفته می‌شود که عوارض گوناگونی را برای فرد ایجاد می‌کند. این عوارض اگرچه در بیشتر موارد مقطعی و زودگذر هستند، ولی در مواردی نیز واکنش‌های شدید بدن را سبب می‌شوند و تا مدت طولانی ادامه می‌یابند.

به گفته پزشکان، حساسیت بهاری می‌تواند به طور ناگهانی یا تدریجی ایجاد شود و چند دقیقه تا چند ماه به طول بینجامد.
 
به گزارش پایگاه اینترنتی مای هلت دیلی نیوز، آلرژی در بیشتر موارد زمینه ژنتیکی دارد، ولی عوامل محیطی نیز بر آن موثر هستند. درمان آلرژی به شناخت دقیق عوامل حساسیت زا نیاز دارد و به این منظور باید آزمایش‌های متعددی انجام شود. پس از شناسایی این عوامل به بیمار توصیه می‌شود که حتی‌الامکان از این عوامل دوری کند. البته در برخی موارد داروهای ضد حساسیت تجویز می‌شود و در صورتی که آلرژی خیلی شدید باشد، تزریق آمپول هم انجام می‌شود.
 
متخصصان می‌گویند: آلرژی‌های فصلی برای بروز نیاز به یک عامل محرک دارند و فصل بهار که فصل گرده‌افشانی و رویش گیاهان مختلف است، می‌تواند محرک خوبی برای آن باشد.
 
بنابراین گزارش، علاج و مداوای قطعی آلرژی جز در موارد معدودی امکان‌پذیر نیست که البته مدت درمان این تعداد محدود نیز طولانی خواهد بود. بروز آلرژی در زمان‌های مختلف متفاوت است، یعنی ممکن است در طول یک دوره زمانی به اوج خود برسد، ولی در مقابل ممکن است چند سال به صورت خفته بماند و بروز نکند. در کل ریشه‌کن کردن آلرژی بسیار مشکل است.
 
طبق بررسی‌های انجام شده، اولین و مهم‌ترین قدم در جلوگیری از بروز آلرژی، پیشگیری است. برای این کار مناسب‌ترین عمل، دور کردن فرد از عامل حساسیت‌زاست، مثلا اگر فرد به گیاهی خاص حساسیت دارد، بهترین کار دور کردن فرد از آن گیاه است ولی اگر این کار مقدور نبود، می‌توان از ورود عامل حساسیت‌زا به منزل جلوگیری کرد، مثلا با بستن پنجره‌ها و بالا کشیدن شیشه اتومبیل در هنگام خروج از منزل تا حد زیادی از بروز آلرژی جلوگیری کرد.
 
معمول‌ترین داروهایی که در این مورد استفاده می‌شوند آنتی‌هیستامین‌ها هستند که در واقع علایم بالینی آلرژی را کاهش می‌دهند نه این که آن را درمان کنند. از عوارض مهم این داروها ایجاد خواب‌آلودگی است.

 

غذاهایی که از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کنند

غذاهایی که از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کنند

دندانپزشکان اغلب به بیماران خود توصیه می‌کنند که از خوردن مواد غذایی شیرین تا حد امکان پرهیز کنند تا میزان پوسیدگی دندان‌های آن‌ها کاهش پیدا کند اما گروهی از متخصصان آمریکایی معتقدند مواد غذایی وجود دارند که …

اما گروهی از متخصصان آمریکایی معتقدند مواد غذایی وجود دارند که برای سلامت دندان‌ها مفید هستند.

 
دکتر لوئیس آمندولا ـ رییس بخش دندانپزشکی و ستون دنتال ـ در بیانیه‌ای خاطرنشان کرد: باکتری‌های که موجب پوسیدگی دندانها می‌شوند از نوع باکتری‌های استرپتوکک هستند که از قند ساکارز تغذیه می‌کنند، ساکارز قند معمولی است که ما اغلب می‌خوریم. این باکتری‌ها در حین تکثیر شدن از خود اسیدهای تولید و آزاد می‌کنند که این اسیدها موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، کارشناسان مرکز خدمات دندانپزشکی وستون دنتال در کالیفرنیا در این مقاله چندین ماده غذایی را معرفی ‌کرده‌اند که از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کنند و در نتیجه لبخندی زیبا و سلامت را به شما هدیه می‌دهند. یکی از این مواد آدامس‌های بدون قند هستند، اگر چه بیشتر آدامس‌های حاوی مواد قندی چسبنده هستند، اما انواع بدون قند آن‌ها حاوی یک شیرین کننده طبیعی به نام «زایلیتول » هستند که می‌توانند سلامت دندان ها را بهبود بخشند.
 
همچنین نوشیدن چای سبز یا سیاه که مواد طبیعی فلوراید را وارد دهان می‌کنند،‌ برای این منظور مفید هستند. برای مثال محققان دانشگاه ایلینویز در شیکاگو دریافته‌اند ترکیبات شیمیایی موجود در چای سیاه مانع از رشد نوعی آنزیم در دهان می‌شوند که نقش این آنزیم کمک به چسبیدن پلاک‌ها به مینای دندان است. نوشیدن آب لوله کشی حاوی فلوراید نیز برای این منظور کاربرد دارد.
همچنین خوردن پنیر به عنوان دسر بعد از غذا از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کرده و به ترمیم سطح دندان‌ها نیز کمک می‌کند، چون پنیر میزان تخریب مواد معدنی در مینای دندان را کاهش می‌دهد و اسیدهای تشکیل دهنده پلاک‌ها را خنثی می‌کند و در عین حال بزاق دهان را افزایش می‌دهد که برای پاکسازی قند داخل فضای دهان مفید است.
به علاوه میوه‌ها و سبزیجات تازه مثل هویج، سیب و خیار نیز به تمیز شدن دندان‌ها و تقویت تولید بزاق و حفاظت از لثه‌ها و تمیز کردن آن‌ها کمک می‌کنند.


موضوعات مرتبط: سلامتی وبهداشت
[ جمعه 19 فروردين 1390 ] [ 10:18 ] [ admin ]

توصیه هایی باورنکردنی برای داشتن سلامتی فوق العاده
 

نوشیدن 8 لیوان آب، خوردن 5 تا 7 وعده میوه و سبزی در طول روز، 8 ساعت خواب، ورزش و پیاده‌روی نیم ساعت در طول روز، رژیم غذایی و ... توصیه‌های بهداشتی است که هر فردی برای اینکه سالم بماند باید رعایت کند اما علاوه بر این قوانینی هست که باید در حفظ سلامتی و رسیدن به سلامتی رعایت کرد:

1. در طول شبانه‌روز 8 ساعت بخوابید:

بسیاری از افراد به طور طبیعی 8 ساعت می‌خوابند. اما این میزان در افراد مختلف متفاوت است. یافته‌ها نشان می‌دهد افرادی که 7 ساعت در طول شبانه‌روز می‌خوابند عمر طولانی‌تری دارند.

2. روزانه 5 تا 7 وعده میوه و سبزی بخورید.
هنوز هیچ مطالعه‌ای نشان نداده است که میزان ایده‌آل این گروه از موادغذایی چقدر است اما مشخص شده افرادی که میوه و سبزی بیشتری می‌خورند، سالم‌تر هستند. بنابراین سعی کنید 5 تا 7 یا حداقل 3 تا 5 وعده میوه و سبزی بخورید. این میزان به اندازه 5 تا 7 عدد میوه است

3. هر روز غذای سالم بخورید.
گاهی غذای پرکالری و کم‌مغذی بد نیست. البته نباید این کار همیشگی باشد. با دوستان‌تان قرار ملاقات بگذارید و با هم به رستوران بروید. در طول هفته خوردن غذاهای سالم را فراموش نکنید. آخر هفته یا هر دو هفته یک بار آخر هفته با خانواده و دوستان برای خوردن غذا بیرون بروید.اگر به خوردن غذاهای سالم عادت دارید بدانید که این یک عادت بسیار خوب است. اگر عادت دارید سالاد بخورید یا یک تکه نان تهیه شده از غلات بخورید حتما در رستوران آن را سفارش دهید

.4. 8 لیوان آب در طول روزآبرسانی به بدن ایده بسیار خوبی است.
اما به بیش از یک لیوان فکر کنید. باید روزانه 8 لیوان آب بخورید. این آب باید به غیر از آب موجود در موادغذایی و میوه‌ها باشد. کاهو، لیمو و سوپ‌ها هم دارای آب هستند اما نباید جایگزین مایعی باشد که باید خورده شود

.5. ظرف مخصوص غذایتان باید تمیز باشد
یادتان باشد هر وقت قاشق یا ظرف غذایتان به زمین افتاد حتما آن را با مایع ظرفشویی بشویید و بعد استفاده کنید. مخصوصا شیشه‌شیر کودکان یا وسایلی که کودک با آن سروکار دارد باید حتما تمیز باشد.

 

 


موضوعات مرتبط: سلامتی وبهداشت
[ پنج شنبه 18 فروردين 1390 ] [ 18:13 ] [ admin ]

توصیه‌هایی برای سلامت قلب/ هفت قدم تا داشتن قلبی سالم


انجمن قلب آمریکا به تازگی فهرستی هفت گزینه ای را به منظور بهبود دادن 20 درصدی سلامت قلبی -عروقی و میزان مرگهای ناشی از بیماری های قلبی عروقی و حملات قلبی تا سال 2020 ارائه کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، میزان مرگ ناشی از حملات قلبی، سکته و دیگر اختلالات قلبی - عروقی در آمریکا به واسطه پیشگیری های موثری که در پیش گرفته شده است تا کنون 35 درصد کاهش داشته است. به گفته رئیس انجمن قلب آمریکا با در کنار هم گذاشتن 7 عامل حیاتی که به تازگی منتشر شده و اجرای آن در شیوه زندگی توسط افراد مختلف امکان بهبود 20 درصدی در کاهش میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی به وجود خواهد آمد.

طی تحقیقات اخیر 39 درصد از آمریکایی ها اعلام کرده اند که از سلامت قلبی مناسبی برخوردارند و 54 درصد از آنها اعلام کرده اند که دارای حداقل یکی از عوامل خطر آفرین بیماری های قلبی بوده و نیازمند تغییر دادن شیوه زندگی خود هستند. این به آن معنی است که تعداد زیادی از افراد از شیوه زندگی غیر فعال و رژیم غذایی نامناسبی که زمینه ساز بروز اختلالات قلبی باشد برخوردار نیستند.

هفت گزینه ای که انجمن قلب آمریکا برای دستیابی به سلامت قلبی ایده آل برای بزرگسالان ارائه کرده به این شرح است:

- هرگز سیگار نکشیده و یا در بیش از یک سال گذشته سیگار را ترک کرده باشد.

- شاخص جرم بدن، اندازه ای بر اساس وزن و قد، کمتر از 25 باشد.

- تحرک جسمی و ورزش، حداقل 150 دقیقه تحرک با شدت متوسط یا 75 دقیقه با شدت بالا در هفته داشته باشد.

- حداقل چهار گزینه از رژیم غذایی سالم مانند کالری کمتر، میوه و سبزیجات بیشتر و یا مصرف ماهی چهار بار در هفته رعایت شود.

- کلسترول کمتر 200 باشد.

- فشار خون کمتر از 80/120 باشد.

- قند خون ناشتا کمتر از 100 باشد.

 


موضوعات مرتبط: سلامتی وبهداشت
[ پنج شنبه 18 فروردين 1390 ] [ 18:11 ] [ admin ]

توصیه هایی برای سلامت دندانها
 

زيبايي درون و بيرون
زيبايي فقط مراقبت از پوست نيست
هر چه مي خوريد بر ظاهر شما تاثير خواهد گذاشت. در اين مورد هيچ شكي نيست


مراقبت از دندان ها
داشتن دندان هاي سفيد، نفس خوشبو و لثه هاي سالم بسيار آسان است.
خمير دندانتان را خودتان بسازيد
برخي از خمير دندان ها، دندان ها را خوب سفيد نمي كنند. خمير دندان هاي قوي تر نيز به راستي خطرناك اند و مي توانند ميناي دندان را از بين ببرند و موجب پوسيدگي آن شوند. شما نيز مي توانيد مانند زيباترين زنان جهان، تنها با صرف چند لحظه نسخه ي زيبايي دندان هايتان را خود تهيه كنيد.

زبان خود را مسواك بزنيد
زماني كه به مسواك دندان ها مي پردازيد كار خود را با كشيدن مسواك روز زبانتان به پايان ببريد. زبان جرم و ميكروب را به خود جذب مي كند و مي توان دهان شما را بد بو كند. زبان را با خمير دندان معمولي مسواك كنيد و از شستشوي بيش از اندازه ي آن خودداري كنيد.


توت فرنگي
توت فرنگي حاوي پاك كننده و سفيد كننده ي ملايمي است كه به پاك شدن لك هاي قهوه و چاي از روي دندان ها كمك مي كند. فقط كافي است يك توت فرنگي را گاز بزنيد و نيمه ي آن را مستقيما روي دندان بماليد.

آب اكسيژنه
يك دوم قاشق غذاخوري آب اكسيژنه را با يك قاشق چاي خوري جوش شيرين خوب مخلوط كنيد و از اين سفيد كننده ي موثر دندان هفته اي يك بار استفاده نماييد. اين فرمول براي رفع لك ها و جرم دندان بسيار موثر است. اگر دندان هاي شما بسيار حساس اند استفاده از اين روش را راي شما توصيه نمي كنيم.

مواد غذايي كه دندان ها را پاك مي كنند
برخي از مواد غذايي هستند كه موجب لك شدن دندان ها مي شوند (قهوه، چاي، شراب قرمز و غيره)  اما بعضي از مواد غذايي نيز مثل يك شوينده براي دندان عمل مي كنند. مواد غذايي كه نياز به جويدن زيادي دارند مثل سيب، كرفس و هويج به طور طبيعي دندان ها را سفيد مي كنند. مواد غذايي چون اسفناج، كاهو و بروكلي با ايجاد لايه ي محافظ بر روي دندان از لك شدن آن جلوگيري مي كنند.

   لبخندي زيبا
دندان هاي سالم و زيبا در داشتن لبخندي زيبا و دلنشين بسيار اهميت دارند. سيگار در درجه اول و پس از آن قهوه، چاي، ادويه جات رنگي، لكه هاي رنگي و گاهي جرم هاي شديدي روي دندان ها ايجاد مي كنند. همين طور شيريني ها  باعث پوسيدگي دندان و ايجا حفره مي كنند. بنابراين بهتر است به جاي اين مواد از مواد غذايي كه باعث تقويت، زيبايي، درخشندگي و سفيدي دندان ها مي شوند استفاده كرد.
كلسيم: مينرال سازنده  اصلي  استخوان ها و دندان هاست كه در محصولات لبني، سبزيجات، ميوه ها و آب معدني يافت مي شود.
فسفات: اين مينرال همراه كلسيم زنجيره مينرالي استخوان را مي سازد و خوشبختانه در تمام مواد غذايي وجود دارد. براي دستيابي به اين ماده بايستي روزانه از تمامي گروه هاي مواد غذايي استفاده كرد.
فلور: ميناي دندان را محكم مي كند و در آب هاي معدني، تربچه، گيلاس و گوجه فرنگي يافت مي شود.


 


موضوعات مرتبط: سلامتی وبهداشت
[ پنج شنبه 18 فروردين 1390 ] [ 18:10 ] [ admin ]

توصیه هایی برای سلامتی پوست
 

پوست چرب
در آب حمام خود مقداري از آب هر نوع مركباتي كه مايليد چون ليمو، پرتقال يا گريپ فروت بيافزاييد. اسيد سيتريك موجود در آب مركبات، باكتري ها را خواهد كشت، ناپاكي ها را برطرف مي كند و چربي اضافي را از بين مي برد. اين روش نوعي آروماتراپي (بو درماني) نيز هست و روش فوق العاده اي براي استفاده ي مطلوب از ميوه هاست.

پوست خشك
•    جوش شيرين را به آب حمام خود بيافزاييد تا به پوست رطوبت ببخشد.
•    با ده قطره از روغن رز به جنگ خشكي پوست برويد. روغن رز را در برابر جريان آب قرار دهيد و اگر مي خواهيد به راستي لذت ببريد به آب چند گلبرگ گل رز نيز اضافه كنيد. روغن رز به پوست رطوبت مي بخشد، راحه ي فوق العاده اي دارد و از تشكيل رگ هاي عنكبوتي پاها جلوگيري مي كند.
توجه كنيد: معمولا روغن و آب به خوبي مخلوط نمي شوند بنابراين لازم است كمي شير به آنها بيافزاييد تا به مخلوط شدنشان كمك كند.

پوسته برداري
يك پاكت شير خشك را زير آب جاري حمام حمام قرار دهيد. اسيد لاكتيك شير سلول هاي مرده پوست را از آن جدا مي كند و لايه اي نرم از پوست باقي مي گذارد.

ايجاد خلق و خوي خوش
•    يك چهارم پيمانه اسانس خالص وانيل را به آب گرم وان اضافه كنيد. وانيل روحيه را بالا مي برد و ايجاد سرزندگي مي نمايد.
•    مشتي از برگ هاي سوزني كاج را در كف جوراب ورزشي كهنه بريزيد سر آن را گره بزنيد و اجازه دهيد در زير جريان آب خيس بخورد
خواب آور
دو قاشق چاي خوري اسطوخودوس خشك را يك قاشق چاي خوري روغن اسطوخودس مخلوط كنيد و در آب وان بريزيد. رايحه ي خوش اسطوخودس به شما آرامش مي بخشد و خواب خوشي را برايتان به ارمغان خواهد آورد.

نرم كننده هاي پوست
•    سه پيمانه بلغور جو خام را با دو پيمانه سبوس گندم و يك دوم پيمانه ژل آلوورا خوب مخلوط كنيد. اين مخلوط را درون كيسه اي از تنظيف يا يك جوراب نايلوني بريزيد. اين كيسه را درون آب وان قرار دهيد و پس از اين كه خوب مواد داخل آن خيس خوردند از آن براي شستشوي پوست بدن استفتده كنيد.
•    ده عدد كيسه ي محتوي چاي جين سينگ را درون قوري بزرگي دم كنيد و چاي را به آب داخل وان بيافزاييد. جين سينگ نرمي، قابليت انعطاف و درخشندگي پوست كمك مي كند و با عوامل پيري زودرس مي جنگد.

 


موضوعات مرتبط: سلامتی وبهداشت
[ پنج شنبه 18 فروردين 1390 ] [ 18:9 ] [ admin ]

20 توصيه براي استفاده مطلوب از مغز


مغز آدميزاد فقط چند صد گرم است اما با همين چند صد گرم، کليدهاي بسياري از رازهاي زندگي گشوده شده است و مي‌شود؛ معماهايي که حتي تصور حل‌شدن‌شان سخت است. اين جسم خاکستري مي‌تواند بزر‌گ‌ترين موفقيت‌ها و توانايي‌ها را براي رويايي با سختي‌ها در ما ايجاد کند. با اين حال، خيلي از ما به اين قدرت واقف نيستيم و از اين پتانسيل فوق‌العاده استفاده مطلوبي نمي‌کنيم. با اين همه و صرف‌نظر از سن، جنسيت، مذهب و اعتقادتان، اگر بخواهيم زندگي موفق‌تري داشته باشيم، بايد از اين گاوصندوق خاکستري استفاده بهتري کنيم. توصيه‌هاي 20گانه قرار است کمک‌مان کند قدر اين گاوصندوق را بيش از پيش بدانيم:





1. نفس عميق بکشيد

هواي بيشتر يعني اکسيژن بيشتر در خون و اکسيژن بيشتر در خون يعني به کار افتادن موتور مغز. هوا به اندازه کافي در اطراف همه ما وجود دارد، کافي است بيني خود را باز کنيد و شش‌هاي‌تان را پر از هوا کنيد. چند نفس عميق مي‌تواند علاوه بر روشن کردن موتور مغز به شما آرامش ببخشد و کمک کند در فضاي مناسب‌تري فکر کنيد.



2. تمرکز را ياد بگيريد

فکر نکنيد قرار است کار خيلي سختي انجام بدهيد. کافي است همين الان چشم‌هاي‌تان را ببنديد و تمام حواس‌تان را بدهيد به تنفس‌تان. عضله‌هاي‌تان را در حالت انقباض قرار دهيد و بعدش کم‌کم با بيرون دادن هوا، اين عضله‌ها را از همديگر باز کنيد. وقتي ذهن شما بين مسايل مختلف سرگردان است، نمي‌تواند درست کار کند؛ در حالي که 5 يا 10 دقيقه تمرکز مي‌تواند شما را آرام کند و ذهن شما را از گرد و غبارهاي سرگردان پاک کند و شما را آماده کند براي تفکر کردن درست.



3. درست بنشينيد و دل‌تان را بدهيد به محاسبات ذهني

اين عمل را با چند بار در روز انجام دادن براي خودتان تبديل به عادت کنيد. وقتي که توي اتوبوس، محل کار و در صف انتظار بي‌کار هستيد، شروع کنيد به جمع، تفريق، ضرب و تقسيم اعداد. اگر جذر بلديد، جذر بگيريد يا روزي يک اتحاد رياضي را براي خودتان دوره کنيد. شايد بگوييد من از رياضي در زمان مدرسه هم متنفر بودم، حالا چه‌طور اين کار را بکنم؟ نمي‌دانم چه‌طور اما با اين کار ذهن‌تان را ورزش مي‌دهيد و آماده تجزيه و تحليل مسايل مي‌کنيد. تا حالا شده احساس کنيد ذهن‌تان قفل کرده و تبديل به يک تکه سنگ شده که همه دارايي‌تان (منظور دارايي ذهني است) را درون خودش ضبط کرده... خب! اگر زياد دچار اين حالت مي‌شويد، خاطرات کودکي را کنار بگذاريد و با درس رياضي صلح کنيد. مي‌توانيد از عمليات‌ ساده شروع کنيد و بعد از مدتي از تاثير اين کار بر قواي فکري‌تان متحير شويد!



4. فسفر و ويتامين B6 را به خاطر بسپاريد

در تحقيقات آزمايشگاهي ثابت شده است که براي بالا بردن ميزان هوشياري، ويتامين B6 و فسفر نقش مهمي دارند. آنها ارتباط بين سلولي را فعال مي‌کنند. بر ميزان رشد سلول‌ها اثر مي‌گذارند و سلول‌ها را براي فعاليت آماده مي‌کنند. به زبان ديگر اين دو مي‌توانند به قدرت ذهن شما کمک کنند، در حالي که عوارض جانبي اين دو تا به امروز ثابت نشده است.



5. به حل مساله عادت کنيد

همه ما در زندگي‌‌مان مشکل داريم. اين جمله به خودي خود خيلي زيبا و آرامش‌دهنده است اما خيلي هم احمقانه است، چرا که زندگي کردن با مشکلات مثل راه رفتن در يک ساحل سنگي با پاي برهنه مي‌ماند. وقتي مشکلي هست، يعني بايد راه‌حلي هم باشد و راه حل از ذهن شما زاييده مي‌شود؛ ذهني که قدرت حل کردن مسايل را دارد اما ما با تنبلي و فلسفه‌هاي پوچ و بيهوده ساختن -چيزي شبيه جمله بالا- از آن مي‌گذريم. اگر مي‌‌خواهيد زندگي بهتري داشته باشيد، روي حل مشکلات تمرکز کنيد؛ نه زندگي با مشکلات.



6. اوقات مرده‌تان را احيا کنيد

شايد بگوييد اين موضوع چه ربطي دارد به پرورش قواي ذهني؟! خب، تصور کنيد در يک اتاق انتظار هستيد يا در حال جمع و جور کردن وسايل اتاق. آيا ذهن شما خاموش است؟ يعني فقط به باز شدن در اتاق فردي مي‌انديشيد که منتظرش هستيد و يا تنها در ذهن‌تان لباس‌هاي‌تان را نظم و ترتيب مي‌دهيد؟ بدون شک اين طور نيست. شما در حال فکر کردن هستيد و متاسفانه خيلي وقت‌ها در حال مرور حرف‌هاي ديگران؛ و اين يعني اتلاف وقت! در حالي که با گوش کردن به يک نوار زبان يا يک کتاب صوتي مي‌توانستيد مغزتان را در جهت مثبت حرکت بدهيد. شما در هر سال، حداقل 200 ساعت را در ماشين مي‌گذرانيد. فکر نمي‌کنيد در اين 200 ساعت مي‌توانيد حداقل چند آلبوم موسيقي، کتاب صوتي و... گوش کنيد؟



7. زبان ياد بگيريد

تحقيق‌هاي مختلف نشان داده است که يادگيري يک زبان جديد مي‌تواند عمر فعاليت ذهني‌ را بالا ببرد؛ مي‌تواند دريچه نگاه را عوض کند و اين مي‌تواند يک تمرين عالي براي ذهن به خواب رفته خيلي از ما باشد.


8. رزماري استشمام کنيد

استشمام بوي گياه رزماري مي‌تواند باعث تمرکز شود و اين چيزي است که تجربه بسياري از افراد به علاوه تحقيقات بر آن صحه گذاشته است. امتحان کنيد! رزماري در قفسه ادويه آشپزخانه خيلي از خانه‌ها پيدا مي‌شود.



9. آگاهي را تمرين کنيد

کلمه و حالت مقابل تمرکز کردن، گيج زدن است. شما وقتي تمرکزتان را از دست مي‌دهيد گاهي قادر به انجام دادن کارهاي خيلي عادي خود هم نيستيد؛ مثلا يک روز براي پارک ماشين‌تان دچار مشکل مي‌‌شويد و هر کاري مي‌کنيد نمي‌توانيد يک پارک ساده را انجام بدهيد. چرا؟ چون ذهن شما مغشوش است و نمي‌تواند تجزيه و تحليل‌هاي درست داشته باشد. بايد ياد بگيريد چگونه ذهن شلوغ‌تان را که مدام به هر طرف سرکي مي‌کشد، متوقف کنيد. موضوعي را که باعث اين به هم ريختگي شده است را پيدا کنيد. گاهي دليل اين اغتشاش ذهني شما خيلي پيش پا افتاده است. شما در ذهن‌تان به دنبال يک شماره تلفن مي‌گرديد يا ذهن‌تان مشغول اين قضيه شده که چک شما پاس شده يا نه؟ يا حقوق‌تان واريز شده؟ همين اغتشاش‌هاي کوچک گاه باعث مصيبت‌هاي بزرگ مي‌شود چون جلوي ديد درست مغزتان، يعني همان گاوصندوق خاکستري ارزشمندتان، را مي‌گيرد و آن را تيره و تار مي‌کند.


10. نوشتن را جدي بگيريد

نوشتن به دلايل بسياري براي فعاليت ذهني شما مفيد است. با نوشتن مي‌توانيد به ذهن‌تان بگوييد چه چيزي مهم است، چه کاري را بايد انجام بدهيد، چه کاري را مي‌توانيد به آينده واگذار کنيد و گاهي احساس واقعي‌تان را بروز بدهيد. داشتن يک دفترچه کارهاي روزانه خيلي مهم است. فرقي هم نمي‌کند شما اهل نوشتن حساب و کتاب رياضي در آن باشيد، شعر بنويسيد، برنامه فرداي‌تان را يادداشت کنيد، داستاني را بنويسيد يا نقل‌قولي را. نوشتن در هر شاخه‌اي که باشد مي‌تواند ذهن شما را رشد دهد.


11. موتزارت گوش کنيد

نتيجه تحقيقي در دانشگاه کاليفرنيا نشان داده است بچه‌هايي که در حال آموزش پيانو هستند و يا به هر حال، ساز ديگري دارند؛ در حل معما بهتر از بچه‌هاي ديگري هستند که کلا با موسيقي رابطه‌اي ندارند و هنگامي که تستي از آنها گرفته شده، بچه‌هاي گروه موسيقي درصد هوشي‌شان 80 درصد بالاتر از بچه‌هاي ديگري بود که به کل با موسيقي رابطه‌اي نداشتند. در يک تحقيق و بررسي ديگر هم به 36 دانش‌آموز در سه مرحله تست‌هاي روان داده شد و قبل از اولين تست يکي از سونات موتزارت پخش شد. قبل از تست دوم يک موسيقي آرام و قبل از تست سوم هيچ موسيقي پخش نشد. نتيجه جالب بود. ميانگين نمرات افراد در اولين تست: 119، دومين: 111 و سومين: 110 بود، يعني گوش دادن به موسيقي موتزارت چيزي حدود 9 نمره روي بچه‌ها تاثير گذاشته بود.


12. حس ششم‌تان را تقويت کنيد

داشتن حس ششم يکي از مهم‌ترين قدرت‌هاي ذهني است. آدم‌هاي بزرگ بسياري دليل موفقيت‌شان را در اعتماد کردن به اين احساس مي‌دانستند. افرادي مثل اينشتين که به اين قدرت خود باور داشته‌اند. ساده از کنار اين حس نگذريد. اگر فکر مي‌کنيد ذهن‌تان در حال گوشزد کردن مطلبي به شماست، آن را جدي بگيريد.


13. موذي‌هاي آلرژي‌زا را بشناسيد

اطراف‌تان را به دقت زير نظر داشته باشيد و مواد غذايي‌اي را که براي شما مشکل ايجاد مي‌کنند، بشناسيد. بيماري‌هاي گوارشي مي‌تواند تاثير زيادي روي فعاليت مغزي شما داشته باشد و خلل در فعاليت مغز؛ يعني آدمي که مدام گيج مي‌زند و به در و ديوار مي‌خورد و نمي‌تواند درست عمل کند.



14. قدرت خواب را دست‌کم نگيريد

مدت زماني که بايد در طول شبانه‌روز بخوابيد به طور متوسط 7 ساعت است اما آنچه مهم‌تر از کميت زمان خواب است، کيفيت خواب است. گاهي 10 ساعت خوابيده‌ايد اما خسته و کسل هستيد و گاهي تنها 3 ساعت خوابيده‌ايد اما نه احساس خواب‌آلودگي داريد، ‌نه خستگي! اگر خواب راحتي نداريد، حتما به دنبال حل مشکل باشيد چون خواب بد مساوي است با گريپاژ کردن موتور مغز. نکته مهم ديگري هم که بسياري از محققان به اهميت آن اشاره مي‌کنند، خواب کوتاه عصرگاهي است! يک چرت سبک مي‌تواند مغز شما را براي ادامه روز شارژ کند. بهتر است کمي دور از چشم همکارها گاهي سرتان را روي ميز بگذاريد و...


15. تاثير کافئين را روي خودتان آزمايش کنيد

درباره کافئين و تاثيرات آن روي قدرت ذهن هم بررسي‌هاي زيادي انجام گرفته است. اين بررسي‌ها دو گروه را کاملا از هم متمايز کرده‌اند؛ گروهي که کافئين باعث هوشياري بيشترشان مي‌شود و گروهي که کافئين، آنها را دچار کرختي و سردرد مي‌کند. شما با توجه به خصوصيات خودتان مي‌توانيد کافئين را مورد استفاده قرار بدهيد اما بسياري از تحقيق‌ها در اين نقطه با هم موافق هستند که کافئين در زمان کوتاه مثبت‌ و در بلندمدت روي فعاليت ذهني بي‌اثر است.


16. از مصرف قندها بکاهيد

کربوهيدرات‌ها مي‌توانند در فعاليت ذهني شما اختلال ايجاد کنند تا جايي که به شکر صفت افسرده‌کننده داده‌اند؛ به طور مثال بررسي‌ها درباره انسولين نشان داده وقتي انسولين وارد رگ مي‌شود، موجب انقباض ر‌گ‌ها و عدم خون‌رساني درست مي‌شود. اين موارد را هم به شکر و اثرات منفي‌اش اضافه کنيد: پاستا، نان سفيد، چيپس‌هاي سيب‌زميني!


17. تندخواني را ياد بگيريد

برخلاف خيلي از باورها، بيشتر ذخيره‌هاي ذهني ما همان‌هايي هستند که در زمان کوتاه‌تري خوانده شده‌اند. تلاش کردن براي کوتاه کردن زمان يادگيري – به نوعي تندخواني و تندفهمي- سرعت ذهن را بالا مي‌برد.


18. ورزش کنيد

بررسي‌ها نشان داده است که بعد از 10 دقيقه ورزش ايروبيک فعاليت ذهني سرعت بيشتري مي‌گيرد. اگر احساس مي‌کنيد ذهن‌تان خسته شده از جاي‌تان بلند شويد و تنها 10 دقيقه پياده‌روي کنيد و يا حداقل درجا بزنيد.


19. با دوست‌خيالي‌تان حرف بزنيد

حتما با خواندن دو کلمه «دوست‌خيالي» خنده‌اي به لب‌تان آمده چون ياد کودکي و دوست‌هاي خيالي‌تان افتاده‌ايد. بعد از مرور اين خاطره جالب است بدانيد صحبت کردن و راه‌حل گرفتن از دوست خيالي مي‌تواند راه خوبي باشد براي انتقال اطلاعات از ذهن ناخودآگاه به خودآگاه. براي رسيدن به اين حالت – اگر اين عادت را سال‌ها است ترک کرده‌ايد- خودتان را در حالت مکالمه با فردي قرار دهيد که بسيار باهوش و فهميده است. از او سوال بپرسيد و خوب به راه‌حل‌هايش گوش کنيد! تعجب نکنيد؛ مغز شما در حال جواب دادن به شما است!


20. نکته‌برداري کنيد

وقتي در حال يادگيري هستيد،‌ يادداشت‌برداري کنيد و بعد از تمام شدن برنامه در مقابل جمله‌هايي که نوشته‌ايد يک «چرا؟» بگذاريد و سعي کنيد به آنها جواب بدهيد؛ آنها را رد کنيد يا براي قبول کردن‌شان دليل بياوريد. با اين کار در درجه اول باعث ثابت شدن مطلب در ذهن‌تان و در درجه دوم باعث بالا رفتن قدرت تحليل خودتان مي‌شويد.

 

خواص دارویی سیر




سیر از سبزیهایی است که تاریخی کهن دارد. انسان خواص درمانی این گیاه را پنج قرن قبل از میلاد مسیح شناخته بود. محل کشت سیر، شرق است که میزان وسیعی کشت داده می شود. در ماه فروردین هر یک از پیاز های کوچک سیر را در خاک کاملاً خشک به فاصله ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر میکارند و بین ماه های تیر و مرداد، که برگ ها پژمرده شود، جمع آوری می شود.


این گیاه در نواحی مختلف ایران به خصوص در شمال کشور به طور گسترده پرورش می یابد.


اهمیت و خواص سیر در احادیث اسلامی مورد توجه است، از این رو رسول خدا(ص) فرمودند: سیر بخورید و خود را با آن معالجه کنید زیرا در سیر شفا و بهبودی هفتاد مرض و بیماری است.

فواید سیر:

خواصی که دانشمندان (طب قدیم و جدید) برای سیر بر شمرده اند عبارتند از:


سیر اثر نیکویی در ضد عفونی کردن معده دارد، ولی نباید آن را زیاد مصرف کرد.
سیر، رسوبات خون را حل می کند. از این رو مصرف سیر به کسانی که درد مفاصل دارند، نقرس گرفته اند و یا به رماتیسم مبتلا شده اند توصیه می شود. سیر ادرار را زیاد می کند و فشار خون را پایین می آورد.
سیر، بهترین درمان برای فراموشی و نسیان است، خوردن سیر کدورت ذهن را از بین می برد.
سیر، بهترین تقویت کننده پیاز مغز است و روی مغز تأثیر نیکو دارد. خوردن سیر عضلات قلب را به نشاط می آورد و به وسیله این گردش خون منظم می شود. مصرف سیر مجاری تنفس وخون را پاک می کند و به این وسیله از تنگی نفس می کاهد.
سیر برخی از انواع سل ریوی را معالجه می کند به خصوص وقتی که با شیر ممزوج باشد. سیر، برای معالجه اسهال و برونشیت و سردرد و زکام مزمن و ضعف حافظه و سرگیجه سودمند است.
سیر در برابر امراض بسیاری مانند تب، مقاوم است. سیر، پوست بدن را خوشرنگ و گونه ها را سرخ و روده ها را از عفونت ها پاک می کند ( به خصوص در اطفال) و با این خاصیت انسان را در مقابل بیماری تیفوئید و دیفتری محافظت می کند.
سیر، سنگ کلیه را از بین می برد و کرم های نازک شکم اطفال را نابود می کند.
سیر، فلج و رعشه را معالجه می کند و در مورد مالاریا و بی خوابی خیلی مفید است.
برای درمان میخچه و زگیل باید سیر را نرم و به صورت مرهم روی میخچه و زگیل بگذارید، تا همانطور بماند و هر چند آن را تکرار کنید تا به طور کلی میخچه و زگیل از بین می رود.
وقتی حشر ه ای شما را گزید، فوری محل نیش زدگی را با سیر بمالید تا سوزش و درد آن تسکین پیدا کند.
اگر یک بسته سیر را در انبار غلات آویزان کنید و یا روی آن پخش کنید، باعث فرار موش ها خواهد شد.
از دیگر خواص سیر می توان به تقویت دستگاه دفاعی بدن و داشتن خاصیت ضد سرطانی و ضد سرماخوردگی اشاره کرد.
مصرف سیر برای بیماران مبتلا به مرض قند (دیابت) اثر شفا بخش داشته و قند خون را می کاهد.
سیر، اثر سمی نیکوتینی که از دود سیگار حاصل می شود را برطرف می کند. زیرا چنانچه معتادان به سیگار به علت نیکوتین دچار ناراحتی های هاضمه و قلب شده باشند، با مصرف سیر احساس بهبودی می کنند.
خوردن سیر برای درمان رعشه اندام ها و فلج مفید است.
مداومت در مصرف سیر به تدریج باعث ریختن موی سفید و روییدن موی سیاه می شود. سیر پخته را چنانچه بر موی و پوست بمالند کشنده شپش است.
اگر سیر پخته را با شیر مخلوط کرده و از آن مرهم تهیه کنند و در محل آبسه (دمل) قرار دهند برای گشودن هر نوع آبسه و حتی آبسه دندان مفید است. اگر این فرآورده را در محل دردهای مفاصل و قولنج بمالند، درد و ناراحتی را تسکین خواهد داد.
اگر مخلوط سیر با سرکه را بر پوست بمالند ورم اعضا را برطرف می کند.
سیر خرد شده حاوی اسانس گوگردی، بوی تندی دارد که برای دستگاه گوارش خاصیت آنتی بیوتیکی (ضد میکروبی) دارد، اسانس فرار آن در تمام بدن پراکنده می شود و از راه ریه و پوست دفع می شود.
سیر، یک محرک پوستی است و به عنوان خلط آورده در التهاب مخاط برونش ها مصرف می شود.
سیر، یک داروی ضد کرم ضعیف است و برای درمان بیماری تصلب شرایین به کار می رود.
به خاطر بوی نامطبوع سیر بهتر است به طور کامل آن را خرد و در شیر حل کنید. این عمل برای درمان افزایش فشار خون، تصلب شرایین، ناراحتی های گوارشی (اسهال ـ اتساعروده) و التهاب مخاط برونش ها خورده شود. مصرف زیاد دارو و یا آلودگی محیط، سبب تجمع سموم شیمیایی در کبد می شود. مصرف روزانه سیر تازه، از کبد در برابر این سموم محافظت می کند.

پيشگيري از مضرات سیر:

بنا بر تحقیقات دانشمندی به نام (Rey ) زیاده روی در مصرف سیر، موجب سردرد و ضعف بینایی می شود. برای جلوگیری از این مضرات چند راه پیشنهاد شده است:
الف) پختن سیر در آب و اضافه کردن کمی نمک یا کره یا روغن بادام به آن.
ب) استعمال گیشنیز به همراه مصرف سیر یا بعد از مصرف سیر.
چنانچه در مصرف سیر، مراعات سن، مزاج و فصل نشود، مخصوصاً به حالت خام در مصرف آن زیاده روی شود، برای دستگاه تنفس و بیماری بواسیر مضر است.


تذکر: بهترین راه برای برطرف کردن بوی سیر خوردن سبزی و کاهو است، زیرا کلروفیل موجود در این سبزی ها سیر را دفع می کند

 

به اضطراب خودتان حمله کنيد!


توصيه هايي مفيد براي غلبه بر اضطراب:

1. ورزش منظم:

مطالعات علمي، بارها ارتباط بين ورزش و کاهش استرس را اثبات کرده‌اند. فعاليت بدني باعث آزاد شدن اندورفين در مغز مي‌شود و اندورفين‌، احساس نگراني و اضطراب را کم مي‌کند. اما براي شروع، ورزش‌هاي سنگين مناسب نيستند؛ چون فشار بيش از حدي به بدن وارد مي‌کنند که باعث ايجاد احساسي ناخوشايند مي‌شود و گاهي باعث مي‌شود قيد ورزش را بزنيد.



2. حذف کافئين:

کافئين در نوشيدني‌هايي مثل قهوه، چاي، نوشابه‌هاي سياه و همچنين در شکلات به مقدار زيادي وجود دارد و مي‌تواند علايمي شبيه به حمله اضطرابي در بدن ايجاد کند يا باعث تشديد علايم اضطراب ‌شود.

3. کاهش کربوهيدرات:

کربوهيدرات‌ها (قندها) موجب تشديد اضطراب مي‌شوند و تحريک‌پذيري بدن نسبت به محرک‌هاي خارجي را افزايش مي‌دهند. در نتيجه، حملات اضطرابي بيشتر به‌وجود مي‌آيد. پس قند و شکر کمتري مصرف کنيد تا آرامش‌تان حفظ شود.

4. مصرف ويتامين‌ها:

ويتامين C نقش مهمي در کاهش استرس‌ دارد. ويتامين B هم باعث بهبود عملکرد سيستم عصبي مي‌شود.

5. مصرف امگا3:

محققان مي‌گويند مصرف روغن ماهي و انجام فعاليت بدني منظم در کنار هم به اندازه استفاده از داروهاي ضدافسردگي در درمان اين بيماري موثرند. از آنجا که اضطراب و افسردگي معمولا زمينه‌هاي مشترکي دارند، مصرف امگا3 توسط افراد مبتلا به «اضطراب بيش از حد» مي‌تواند مفيد باشد.

6. فعاليت ذهني:

هيچ چيزي بدتر از اين نيست که تمام روز بنشينيد و در مورد حمله‌هاي اضطرابي خود فکر کنيد و غصه بخوريد. به جاي اين کار بايد برنامه روزانه خود را از فعاليت‌هاي مختلف پر کنيد، به خصوص فعاليت‌هاي عملي که باعث تحرک شما مي‌شوند.

7. استفاده از پارادوکس‌ها:

دکتر ويکتور فرانکل در يکي از کتاب‌هاي روان‌شناسي خود مي‌نويسد: «پسربچه‌اي که لکنت زبان داشت در حال دزدي از مغازه‌اي بود که مغازه‌دار او را ديد و دستگيرش کرد. پسربچه با خودش فکر کرد چون من لکنت زبان دارم، احتمالا مغازه‌دار دل‌اش براي من مي‌سوزد و آزادم مي‌کند. پس شروع کرد به خواهش و تمنا اما در کمال ناباوري همه جملات کاملا سليس و روان ادا مي‌شدند و هر چه‌قدر پسربچه سعي مي‌کرد، نمي‌توانست با لکنت زبان صحبت کند!» اين همان قضيه پارادوکس است. اگر در مواجهه با اضطراب به خودتان بگوييد که اين بار بدترين حمله اضطرابي به سراغ شما آمده، ماجرايي شبيه همين قصه اتفاق خواهد افتاد، يعني اگر اضطراب را بپذيريد و وحشتي از آن نداشته باشيد، علايم از بين مي‌روند؛ يعني ترس شما باعث تشديد اضطرا‌ب‌تان مي‌شود.

8. جادوي کلمات:

هميشه با صداي بلند به خودتان بگوييد فردي قوي هستيد و از زندگي لذت مي‌بريد. عادت نکنيد در هر جمعي فقط از احساسات بد و منفي‌تان صحبت کنيد؛ چون همين‌ها ناخودآگاه در مغز شما جاي مي‌گيرند و باعث بروز احساسات منفي مي‌شوند.

9. مواجهه با استرس‌:

شروع حمله اضطرابي را در خودتان بشناسيد و خودتان را در معرض آن قرار دهيد. اين کار در ابتدا باعث افزايش ترس و اضطراب مي‌شود اما نهايتا اثر بسيار خوبي دارد. کم‌کم عوامل استرس‌زا براي شما عادي مي‌شوند و روش برخورد با آنها را ياد مي‌گيريد.
10. نگران نباشيد:

اضطراب به هر حال احساسي گذراست. قبول کنيد که شما فرد مضطربي هستيد و اجازه بدهيد بقيه زندگي مسير خودش را طي کند. به خودتان بگوييد: «مهم نيست که الان مضطرب هستم چون اين بار هم مثل دفعات قبل مي‌گذرد.»منبع: هلث گايد، ريدرزدايجست

 

اين هفت خوراكي پيرتان مي‌كند!



متخصصان تغذيه مي‌گويند هفت غذا هست که حتما بايد از مصرف آنها اجتناب کرد و مخصوصا سالمندان بايد از مصرف آنها خودداري كنند:



1- فست‌فود: لازم نيست در مورد غذاهاي آماده زياد صحبت کنيم، چرا که بيشتر افراد در مورد مضرات آنها زياد شنيده‌اند. تنها يک جمله کافي است. فست‌فود نخوريد.


2- روغن‌هاي اشباع: از خريدن و خوردن کلوچه‌ها، شيريني‌ها، کراکرها، فست‌فود و يا هر غذايي که با روغن‌هاي اشباع تهيه شده خودداري کنيد تا هم جلوي بيماري قلبي را بگيريد، هم جلوي پيري را.


3- روغن‌هاي صنعتي: روغن‌هاي صنعتي كه در تهيه چيپس‌ها و ساير اسنک‌ها کاربرد دارند، سبب درد شكم و ساير مشکلات گوارشي مي‌شود و مصرف آنها باعث مي‌شود که افراد کمتر به سوي خوردن ميوه و سبزي كه پوست را شاداب مي‌كنند، بروند.

4- نيترات‌ها: نيترات‌ها كه به ميزان زياد در هات‌داگ‌ها و گوشت‌هاي نمک‌سود وجود دارند، سرطان‌زا هستند و توصيه مي‌شود اگر غذاهايي که حاوي نيترات‌هاست، مصرف مي‌کنيد، حداقل از ويتامين‌ C بيشتري استفاده کنيد تا از تاثير اين مواد روي معده شما کاسته شود.

5- چربي‌هاي اشباع حيواني: اين چربي اشباع درون برخي گوشت‌هاي قرمز پرچرب، پوست مرغ و همچنين در لبنيات پرچرب موجود است و بهتر است در مصرف آنها حد تعادل رعايت شود.



6- ميان‌وعده‌هاي شور: مصرف ميان‌وعده‌هاي شور باعث افزايش فشارخون شده و تحقيقات نشان داده مصرف زياد مواد شور و چرب باعث ابتلا به برخي بيماري‌هاي مزمن و همچنين پيري پوست مي‌شود.


7- غذاهاي فريز شده: اين غذاها به‌طور طبيعي براي سلامت بدن مضر نيستند؛ البته اگر به‌طور مناسب فريز شوند. اما اگر مي‌توانيد غذاهاي تازه مصرف کنيد، خوردن گوشت و غلات و فيبرها به‌صورت تازه كه حاوي مقدار بيشتري آنتي‌اکسيدان‌هاي ضدپيري است، توصيه مي‌شود.



 


موضوعات مرتبط: سلامتی وبهداشت
[ پنج شنبه 18 فروردين 1390 ] [ 8:25 ] [ admin ]
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

به وبلاگ خوش آمدید

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 11
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 11
بازدید ماه : 18
بازدید کل : 727954
تعداد مطالب : 374
تعداد نظرات : 227
تعداد آنلاین : 1

Alternative content